top of page
Writer's pictureMiroslav Cernoch

JÁ CHCI FOTOKOUTEK

Zásadní je si rozmyslet, proč vlastně Fotokoutek chcete. Jestli Vám jde o zachování památky ve formě fotek (vytištěných nebo v elektronické podobě) nebo je pro vás důležitější hlavně zábava, jak pro vás a hosty a na fotkách až tak nelpíte.

 

Profesionální Fotokoutek s obsluhou

Tohle je nejnákladnější možnost. Existuje spousta variant a tvarů, jedná se o takzvanou „fotobudku“, kde je vše v jednom přístroji. Kvalitní fotoaparát, světlo, dotyková obrazovka, foto-tiskárna a Wifi point. K tomu je možné si vybrat i různé fotopozadí a hromadu rekvizit. Výsledkem jsou velice kvalitní fotografie na profesionální úrovni.

V ceně máte i obsluhu, která vše zprovozní a stará se o bezproblémový průběh.

Ceny začínají na 7 000,-Kč za 2 hodiny provozu.

 

Profesionální samoobslužný Fotokoutek

Oproti profesionálnímu fotokoutku s obsluhou se o vše musíte postarat a ovládání fotobudky je na vašich hostech, případně někoho určíte, kdo se o fotobudku bude starat.

Ale není to nic složitého, systém, který tyto fotobudky používají je velice jednoduchý a intuitivní.

Ceny začínají opět na 7 000,-Kč za 2 hodiny provozu.

Někdy se ještě doplácí za vytištěnou fotografii.

Pokud vše funguje, jedná se o ideální řešení na svatbu, ale s větším rozpočtem.


 

Fotokoutek s využitím svatebního fotografa

Toto je taková ekonomická alternativa fotokoutku. Pokud máte fotografa na převážnou většinu svatebního dne, tak se s ním domluvte a využijte jeho schopnosti a techniku. Jednoduše si nachystejte vlastní fotokoutek. Stačí jednobarevná zeď, není potřeba žádné speciální pozadí. Nachystejte si pár rekvizit, to zvládnete sami nebo se za pár korun dají objednat. Stanovte pár časových termínů, kdy bude fotograf k dispozici u koutku tak, aby Vám to nekolidovalo s jiným focením nebo prostě v průběhu dne je fotograf vždy po ruce. Fotograf umí hosty korigovat a vyhecovat k zábavnějším kreacím. Ideální varianta na svatbu, kde nechcete nic moc kolem fotokoutku řešit a je to pro Vás jen takový doplněk k ostatním aktivitám, které mají pro Vás větší hodnotu.

 

Vlastní fotokoutek s vlastním fotoaparátem

Asi nejhorší varianata. Ve výsledku je to nakonec víc starostí než zábavy. A to, že fotokoutek má být hlavně zábava, je jasné. Na začátku to vypadá jako super nápad s velice malými náklady. Dám k dispozici vlastní foťák, vyrobím rekvizity a pokud tomu víc rozumím, přidám i tiskárnu. Nakonec zjistíte, že to vlastně nefunguje tak, jak chcete a nebo to funguje do doby než někdo nechtěně zmáčkne, co neměl. Ne všichni hosté Váš foťák umí obsluhovat, měnit baterku, nastavovat režimy a ještě třeba ovládat tiskárnu.

 

Fotokoutek s mobilem

Nachystáte vhodný prostor, rekvizity a hosté se fotí navzájem vlastními mobily dle libosti. Oproti předchozí variantě zde nehrozí technické problémy a jako celek je to zábava. Ideální pro svatbu s menším rozpočtem, ale i tak si tato varianta drží vysokou úroveň zábavy.


 

Zapůjčení nebo vlastní INSTAX

INSTAX totiž není hlavně o fotografii, ale o zábavě. Upřímně, na nic jiného se v dnešním mobilním světě nehodí než na „párty“ a svatba je hodně velká párty.

14 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page